Uutiset 2015, 2014, 2013 ja 2012

Päivitetty  27.09.2015

Syyskuu

25.9.15 Weimarinseisojapentuja ??? Yosefiina on astutettu Spikella. Lisää Pentusivulla.

Int CH/Sh CH, Junior Champion, An CH-12-13 CW-12 Zilverein Got Me Mojo at Huntly & C.I.E. Nordic JW-12, SEJW-12, BaltiJW-12, EEW-13, BalticW-13 Bluechannel Yosemite

12.9.15 F-pennut aloittivat näyttelyt myös Suomessa. Fiona ROP ja RYP 2, Kasvattajaryhmä BIS 3, Eino ja Siiri parikilpailun BIS4!

Voittoisa ryhmä Lenni, Eino, Fiona ja Siiri

5-6.9.15 EDS Norja. Meillä on kaksi uutta Euroopan Voittajaa, veteraani- Vesku ja juniori-Tuisku.

Toukokuu

28.5.15 Kiitos Jennille ja Janetelle, sekä Jonnalle kuvista ja avusta. Tässä pentujen viralliset poseerauskuvat ikä vajaa 8 viikkoa

Bluechannel Final Freemason "Eino" om. Kasvattaja ja Elina Pajala

Bluechannel Faithful Fotini "Elmeri" om. Perhe Tarri

Bluechannel Fearless Farran "Vilho" om. Saija Anttila

Bluechannel Flaming Flann "Lenni" om. Sanna Leinamo

Bluechannel Flashing Fiera "Toilas" om. Arto Tamminen

Bluechannel Forever Fire "Totoro" om. Jelena & Anton Kossinov

Bluechannel Fabulous Fiona "Fiona" om. Kasvattaja

Bluechannel Fantacy Faron "Pampula" om. Kasvattaja ja Sanni Laasala

Bluechannel Fairytale Faron "Mimosa" om. Sanna Ojaniemi

Bluechannel Fantastic Faith "Siiri" om. Mari ja Pasi Kalliomäki

Tammikuu

Pentu-uutisia odotellessa.... :) Hilla aka Bluechannel Celtic Art ja Morris aka Aryakas Ionios saavat pentuja !!

2015

 

Joulukuu

Vuosi on ollut menestyksekäs vaikka kävimme huomattavasti vähemmän näyttelyissä täällä kotimaassa, kuin pitkästä aikaan. Hilla käväisi kolmessa näyttelyssä ja Nuti kuudessa, Yossu myös alle kymmenessä ja Matilda kahdessa. Juniorit ehtivät kehään pari kertaa ja myös niiden kanssa saimme hienoa menestystä. Olimme vähäisistä näyttelykäynneistä huolimatta vanhaenglanninlammaskoirat ry:n vuoden paras kasvattaja melkoisen ylivoimaisesti ja Vesku voitti koirakohtaisen kisan neljännen kerra peräkkäin tehden jälleen historiaa. Kotimaan menestyksen lisäksi kävimme valloittamassa myös muita maita. Roppia ja ryppiä pukkasi, kuin myös uusia Voittaja-titteleitä. Vesku napsi kokoelmaansa Norja Voittaja, Voittaja, Baltian Voittaja-tittelit joista Baltian Voittajaksi leivottiin myös Nuti. Junnuille Ensio, Elli, Jaska ja Emma tulivat molemmat Suomen Juniorivoittaja ja Ruotsin Juniorivoittaja-tittelit. Ensivuonna keskitymme toivottavasti pentu-uutisiin. Kiitos vaihderikkaasta vuodesta ja vuoden vaihteen jälkeen uusin tuulin eteenpäin.

Elokuu

11.8.14 Erikoisnäyttelyn kuvia by Minna Leino

BIS Vesku

Hilla valioiden 3

Parikilpailun neljäs ja kolmas pari Jaska&Urho ja Saana&Vesku

Nartut 7-9kk Emma, Elli, Lissu

Urokset 7-9kk Jaska, Urho ja Ensio

BIS freestyle Tuisku

Heinäkuu

19-20.7.14 Tampereen kaksi päiväinen pentunäyttely sujui piknikin ja hyvän seuran merkeissä, huippu tuloksia unohtamatta. Jaska RYP1, kasvattajaryhmä BIS2 ja Emma RYP2, kaikki Bluechannelit saivat kunnia palkinnot ja paremmuusjärjestys vain vaihtui eri päivinä.

Emma, Elli, Jaska ja Ensio

Emma ryp 2

Emma, Urho, Jaska, Ensio

4-6.7-14 Kesän "vakituinen" Pärnun reissu tehtiin taas ja hauskaa oli. Kaupunki on niin mukava ja näyttelyyn on mentävä vaikka mitään ei sieltä tarvita. Reissun tulokset olivat kuitenkin tosi hienot. Autot täynnä ostoksia ja palkintoja on mukava tulla kotiin. Otimme matkalle vähän aikaa, sillä reissut eivät olisi mitään ilman shoppailua, hyvästä ruuasta nauttimista ja maisemiin tutustumista. Koirien ehdoilla kuitenkin mennään aina. Itse ihmettelen niitä, jotka suostuvat jättämään koiransa kuumaan autoon laivamatkan ajaksi. Me istumme kannella viileässä koiriemme kanssa aina ilman ollessa kuuma. Valitettavasti toiset arvostavat ilmeisesti enemmän omaa mukavuuttaan, kun koirien terveyttä.

 

Kesäkuu

8.6.14 Pentunäyttely Lahti. Lahteen matkasin "Jaskan" Bluechannel Earl The Mighty kanssa ja perillä treffasimme "Ellin" Bluechannel Eliza The Enchanted. Molemmat pennut esiintyivat hienosti ja Jaska oli ROP kera KP:n ja Elli VSP niin ikään KP:llä palkittuna. Kiitos seurasta Hannele & Kata ja onnea !

ROP Jaska ja VSP Elli (kuva: Minna Laurila)

Viikonloppuna pidettiin jo toistamiseen varainkeruun merkeissä vanhaenglanninlammaskoirat ry:n match show, jossa toimin tuomarina lauantaina. Kiitos järjestäjille ja osallistujille.

Toukokuu

29.5.14 Pentunäyttely. Helsingin pentunäyttelyssä samana päivänä 5kk täyttäneet sisarikset olivat vähintäänkin vauhdikkailla esiintymisillä ROP ja VSP. "Jaska" Bluechannel Earl The Mighty ROP ja upeasti näyttelyn nuorimpanan vielä RYP 3 sisarensa "Emman" Bluechannel Emma The Queen ollessa VSP. Tumarina Päivi Eerola. Onnea hyvin alkaneesta urasta pennuille :)

Jaska ja Emma

23-25.5.14 LIETTUA 3X KV & Brittipaimenten/belkkareiden erkkari. Huikean hieno ja kuuma reissu takana. Koettiin kesän ensimmäiset helteet, vähintäänkin eksoottinen yöpymispaikka ja suurta menestystä. Ikimuistoinen reissu siis. Tulokset: "Vesku" Bluechannel Baron Knockout 3x ROP, 3xcacib, Baltic Winner-14, RYP 3 ja erkkarin VSP, "Nuti" Bluechannel Drama Queen 3xVSP, 3xcacib, Baltic Winner-14, erkkarin ROP & BIS 3, LT CH ja BalticCH, "Osku" Bluechannel Aragorn 3x ROP-VET, LTVCH, BalticVW-14, erkkarin ROP-vet& BIS3-vet, "Jaska" Bluechannel Earl The Mighty erkkarin ROP-baby & BIS 2-baby. Weimareissa "Yosefiina" ROP& cacib, "Oikku" Bluechannel Great Smoky Mountain va-cacib, Enkkusetteri Goldie 2xROP, 2xcacib,RYP2, BalticW-14. Lisäksi matkaseurueemme muutkin niittivät mainetta mm. Annan juniori lammaskoira Kodi BalticJW-14 ja LTJCH. Super kiitokset matkaseurueelle ja Jonnalle, joka handlasi Nutille kaikki voitot, kun kehät menivät päällekkäin ja Nutin liikkuessa paljon kauniimmin Jonnan kanssa päätin ulkoistaa homman tälle lahjakkaalle handlerille, myös Janette esitti Osku hienoihin veteraani saavutuksiin. Kiitos tytöt!

Nuti BIS 3

10-11.5.14 Helsinki KV. Helsinki oli lähes toistoa Tampereesta. Weimareiden ROP kera cacibin oli Yosefiina ja VSP Ajax. Ryhmäkilpailussa Yosefiina valittiin kuuden parhaan joukkoon. Lammaskoirissa Vesku VSP ja Nuti PN2 tuomarin huokaillessa, kumpa Nuti olisi juossut paremmin kehässä. Arvoistelussa luki " liikkuu hyvin, niin halutessaan." Parasta kuitenkin, että koira nauttii näyttelyistä ja sen Nuti osaa vaikkakin kovin vauhdikkaasti. Onnea Janette JH osarin voitosta ja kiitos avusta !!!

ROP, cacib Bluechannel Yosemite & VSP, cacib Bluechannel Rocky Mountain

C.I.B., Nord CH, FI, SE, DK, EE, LV CH, LVW-13, TlnW-14 Bluechannel Drama Queen "Nuti"

3-4.5.14 Tampere KV. Näyttelyssä weimareita oli meiltä kolme, joista ROP oli jälleen Bluechannel Yosemite ja Bluechannel Rocky Mountainin "Ajaxin" ollessa VSP , molemmat palkittiin cacibilla, Veli Niilo aka Bluechannel Mount Rushmore oli PU2, kera va-cacibin. Hienosti tehty sisaruksilta. Lammaskoirissa Vesku tuli toiselle sijalle laiskojen liikkeiden vuoksi ja sellainenhan Vesku oli. Nyt haemme motivaatiota seuraavaksi ulkonäyttelyistä ja isommista kehistä. Pitkällä askeleella liikkuva Vesku ei sisänäyttelyistä perusta pienten kehien vuoksi. Nuti oli valioluokan kolmas erillä ja sa:lla. Tuomari olisi toivonut remmi löysällä juoksemista, jotta etuliikkeet vapautuvat ja se on Nutille täysin mahdotonta, sillä niin iloisena neiti kaahaa kehässä, ettei löysistä hihnoista ole tietoakaan. Onneksi ainoastaan tämän "virheen" vuoksi sijoitukset jäävät usein heikoimmaksi, mitä rakennearvostelu antaisi odottaa ;)

ROP Bluechannel Yosemite & VSP Bluechannel Rocky Mountain

Huhtikuu

27.4.14 Lahti KV. Lahteen reissasimme isommalla porukalla. Päivän ROP weimari oli Bluechannel Yosemite "Yosefiina", joka sai viimeisen cacibinsa vuoden säännön tultua täyteen ja näin laitoimme Yossun C.I.E (kansainvälinen ulkomuotovalio) anomuksen FCI:lle. Lammaskoirissa VSP oli "Vesku" Bluechannel Baron Knockout ja "Nuti" kaahasi valioiden kolmanneksi. "Osku" Bluechannel Aragorn oli hienosti ROP-veteraani ja PU4. Jesperin ja Julian kolmikko esiintyi myös mallikkaasti bassetti Börjen ollessa ROP-pentu, Bobby beagle PU 4 ja Boris lappalainen EH4.

26.4.14 Vaasa KV. Ainoa Bluechannel-koira Vaasan näyttelyssä oli "Niilo" Bluechannel Mount Rushmore ja upeasti piti lippua korkealla ollen weimareiden ROP kera sertin ja cacibin päästen ryhmässä vielä kuuden parhaan joukkoon. Onnea !

Niilo aka Bluechannel Mount Rushmore

Maaliskuu

29.3.14 Perinteinen Bluechannel-tapaaminen oli jälleen Paraisten kauniissa maisemissa. Aurinko helli osallistujia ja koirat saivat remuta sielujensa kyllyydestä kuivilla pelloilla. Lenkin jälkeen syötiin herkullista lohikeittoa, patonkin, tsazikia, pullaa ym. Kiitos tarjoiluista. Viisi pentua ja lauma aikuisia koiria pitivät vauhtia yllä koko päivän. Illalla oli väsyneitä koiria jokaisen kyydissä. Kiitos kaikille osallistujille mukavasta päivästä. Syksyllä Tervakoskelle?

Auringon ottoa koiramaisessa porukassa

Kuiva pelto ja lauma lammaskoiria, sekä yksi nöffi

Vauhtia piisaa niin isoilla, kuin pienillä

18.3.14 Edwin löysi oman ihanan perheen meidän läheltä. Kaikki pennut ovat löytäneet hyvät kodit. Kiitos !

5.3.14 Meille syntyi joulukuun 29pv vanhaenglanninlammaskoiranpentuja peräti kaksitoista. Kuusi poikaa ja kuusi tyttöä. Pennuista suurin osa on jo maailmalla omissa kodeissaan. Pentuja lähti useampaan Pohjoismaahan ja ympäri Suomea. Toivotan onnea ja menestystä kaikille pennuille uusiin koteihin. Meillä on vielä yksi urospentu etsimässä omaa kotia. Edwin on 9 vko ikäänen reipas ja komea lammaskoirapoika, jolla on rahkeita vaikka mihin. Edwin on nopea oppimaan ja suhtautuu uteliaasti uusiin asioihin. Soittele, jos haluat tarjota kodin tälle hurmurille.

 

Lokakuu

30.10.13 "Diva" Bluechannel Dancing Diva on astutettu <3 Meillä ei ole ollut lammaskoiran pentuja yli kolmeen vuoteen, joten kovasti toivottaja pennut ovat. Käymme ultrassa marraskuussa, jossa toivottavasti meitä odottavat hyvät uutiset. Etsimme mahdollisille tuleville pennuille rakastavia koteja. Osalle onkin jo koti odottamassa, kiitos teille kärsivällisyydestä. Olen kuitenkin varma, että hyvää kannattaa odottaa ja mikä voisi olla enemmän odottamisen arvoinen kuin oma nappisilmä.

Kuvassa Diva 3vko:n ikäisenä

17.10.13 Diva aloitti juoksun ja pentusuunnitelmat etenevät :)

6.10.13 Onnitteluhalaukset Diva ja Nuti 3-vuotis synttäreiden johdosta !!!! <3

5.10.13 Hämeenlinnan Tuuloksessa oli ryhmänäyttely, jonne suunnistin "Divan" ja Leenan kanssa. Perillä esittäjää odotti "Vesku" ja "Osku" Minnan kanssa. Päivän ROP lammaskoira oli MultiCH, MultiW Bluechannel Baron knockou "Vesku", joka oli vielä hienosti RYP3, C.I.B. Bluechannel Aragorn "Osku" oli ROP-veteraani ja PU4. Bluechannel Dancing Diva oli ERI1. Mukava päivä hyvässä seurassa.

4.10.13 Hyvää ja onnellista 2-vuotis syntymäpäivään ihanat weimarimme eli Bluechannel National Park-pentueen Ajax, Oikku, Niilo, Wenja, Haamu, Fanny ja Yosefiina. <3

Syyskuu

28-29.9.13 Junkkari. Nuorten mannermaisten kanakoirien suurtapahtuma josta kerrotaan näin: Junkkari-katselmuksen tarkoituksena on nuorten koirien kokoaminen pentueittain samaan kokeeseen niiden luontaisten metsästystaipumusten ja ulkomuoto-ominaisuuksien selvittämiseksi jalostustyötä varten. Bluechannel National Park-pentueen Ajax, Oikku ja Fanny osallistuivat tähän suurtapahtumaan. Kolmikon emä Matilda tuli mukaan kannustusjoukkoihin, kun Yosefiina taasen jäi juoksuisena kotiin. Majoituimme perjantaina viihtyisään vanhaan hirsitaloon, jonka Susanna löysi netistä. Talo oli todella kaunis ja edullinen. Kiitos Susannalle koko viikonlopun tarjoilusta. Lapualle tuli myös Matildan kasvattaja Mimmi kolmen weimarin kanssa, oli kiva tavata pitkästä aikaa. Lauantaina weimareilla oli KAER-kokeet ja jokainen oli eri ryhmässä. Fanny oli ryhmänsä viimeisenä ja valitettavasti kahdessa ensimmäisessä erässä emme löytäneet yhtään lintua. Olimme ilmeisesti paikassa, jossa lintuja oli vähän, sillä suurin osa ryhmästämme ei linnuille osunut. Kolmannessa erässä sentään tuli tilanne, mutta siinäkin Fanny törmäsi huonoksi onneksi pyyparveen, joka oli pölläytetty jo ainakin kahdesti sinä päivänä muiden koirien toimesta ja täten parvi oli turhan herkillä. Fanny on hienosti ohjattavissa ja kotipuolessa seisonnat ovat kiinteät, joten eiköhän tuo tuosta vain parane iän myötä. Oikulla taas oli enemmän lintutilanteita, mutta kokemuksen puutteessa tuli kaksi tömäystä. Tuomari oli Susannalle kommentoinut, että lisää tilanteita ja treeniä, niin eiköhän se siitä. Päivän parhaan suorituksen sisaruksista teki Ajax, jonka tuloksena Ajaxin tiedoissa komeileen tunnus NUO3. Ajax teki haun päätteeksi hienon riistatyön ja sai tuloksen. Onnea Ville ! Kaikkiaan vain kolme weimaria sai tuloksen. Kokeen haastavuudesta kertonee, että oli ryhmiä, joissa yksikään koira ei tulosta saanut. Junkkarissa oli koiria n.350.

Ville ja Ajax KAER NUO3-tulos

Fanny starttaa

Matilda parhaalla paikalla

Sunnuntaina oli ulkomuotokatselmus, jossa rodun erikoistuomari täyttää jokaisesta koirasta kaavakkeen, jossa koiran kaikki kehonosat käydään läpi yksitellen ja pisteytetään. Tuomari voi halutessaan laittaa perään vielä omia kommenttejaan. Arvostelun päätteeksi koiralle annetaan laatuarvosana ja sijoitetaan ERIN ja SA:n saaneet paremmusjärjestykseen, lopuksi valitaan vielä rotunsa paras ja päivän lopuksi koko Junkkarin Best in Show. Oikku oli ensimmäisenä kehässä ja tuloksena hienosti ERI, SA ja PU2, edelle meni vain velipoika Ajax, joka oli myös paras uros ja ROP. Nartuissa Fanny sai myös ERIn, SA:n ja oli hienosti PN2, ja mainintana "erittäin hienot korvat" . Tuomarina Raija Tammelin. Päivän ja koko reissun huipensi BIS-kehä, jossa Ajax varasti shown ollen Junkkarin kaunein koira ! Onnea ja iso kiitos teille Virve, Ville, Susanna ja Antti, jonka kyydissä pääsin katsomaan kasvattieni hienoa esiintymistä.

Oikku kehässä

7.9.13 Bluechannel Yellowstone "Haamu" kävi Vantaalla näyttelyssä tuloksella EH1 ja tarvitsee lisää aikaa valmistuakseen. Haamu esiintyi hienosti ja eiköhän sinne kehään mennä vielä uudestaan, kun aikataulut sopii.

1.9.13 Pentusuunnitelmia !!!! Koska Hillan astutus ei ottanut onnistuakseen tänä vuonna teimme uudet suunnitelmat. Päätimme astuttaa lokakuussa kolme vuotta täyttävän sijoitusnarttuni "Divan" Bluechannel Dancing Diva. Divan sulhanen on tietysti vähän kauempaa, sillä haluan ehdottomasti yhdistelmiä, joiden vanhemmilla ei ole liikakäyttöä rasitteena. Uroksella ei ole aiemmin jälkeläisiä ja se on aivan ihastuttava kokonaisuus, sekä sukutauluissa todella paljon aivan uutta ....Divan juoksuja odotellaan syys-lokakuussa. Pennuista kiinnostuneet ottakaa yhteyttä :)

Suunnitellun pentueen emä "Diva"

"Fanny" HkiJW-12 Bluechannel Yukon kävi suorittamassa vesityökokeen hyväksytysti. Kolme BC National Park-pentua eli Oikku, Ajax ja Fanny on käynyt kokeessa ja kaikki ovat sen ensiyrittämällä läpäisseet. Todella hienoja tuloksia, kun kukaan omistajista ei ole mikään koeihminen eikä niitä varten treenaa. Tärkeintä, että metsästyskäyttöön otettu koira toimii omistajan kanssa heidän tavallaan.

Fanny noutaa sorsan

Elokuu

31.8.13 Tampereen ryhmis oli keränyt huikeat 10 koiraa, mikä on sangen ihmeellistä ottaen huomioon kuinka vähän jopa KV näyttelyissä lammaskoiria käy. Ehkäpä Irlantilainen tuomari veti näin monta koiraa näyttelyyn. ROP oli ......tadaaa yllätys, yllätys Vesku ! Vesku sijottui taas myös ryhmässä ollen RYP4. "Diva" Bluechannel Dancing Diva oli toisen kerran tänä vuonna kotimaan näyttelyssä ollen hienosti PN2 va-sertillä.

"Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout

24.8.13 Tervakosken KV näyttely. ROP vanhaenglanninlammaskoira oli totuttuun tapaan "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout ja ROP weimarinseisoja oli meidän "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite.

"Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite.

17-18.8.13 Jos olen aiemmin kirjoittanut huikeista viikonlopuista, niin liiottelin, sillä tämä oli sellainen ! Lauantaina Kouvolan näyttelyn vanhaenglanninlammaskoirien ROP oli "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout ottaen vielä hienon RYP 2 sijoituksen. Sunnuntaina seurasi jatkoa koko rahan edestä :D Lähdimme Heinolaan sekä weimareiden että lammaskoirien kanssa ja tulokset olivat huikeat ! "Vesku" voitti taas rodun ja myös ryhmän ! Ja weimareissa "Ajax" MultiW Bluechannel Rocky Mountain teki saman, voitti rodun ja ryhmän ! Kaksi Bluechannel- kasvattia BIS kehässä !!! Tämä hymy ei ihan heti hyydy ! Päivän kruununa "Vesku" upeasti Best In Show 2 !!!! Ja hienona bonuksena weimari-kasvattini "Oikku" BalticJW-12 Bluechannel Great Smoky Mountain läpäisi vesityökokeen ! Tässä kohtaa voi jo sanoa, että olen niiiiiin onnellinen ! KIITOS JA KUMARRUS !!!

Onnellinen kasvattaja & Virve komeiden voittajien Veskun ja Ajaxin kanssa

3-4.8.13 Kun näyttely oli ihanassa kotikaupungissani, niin pitihän sinne mennä vaikka lammaskoirien tuomarin edellinen vierailu ei aivan vakuuttanut urosten osalta. No tämän kertainen vierailu ei sen ihmeemmin tehnyt vaikutusta, päinvastoin. Vaikka ROP lammaskoira oli viime vierailun ROPin "Saanan" CH Bluechannel Bella Diamond siskon CH Bluechannel Bright Diamond "Mantan" tyttö eli olisikohan sukulaisuutta havaittavissa. No ei kai nyt kuitenkaan... Valio nartuissa tuomari kehui kovasti molemmat kehässä esiintyneet nartut ja sanoi että meidän "Nuti" liikkui voimakkaammalla potkulla ja kantoi itsensä paremmin, kun toinen narttu lysähti liikkeessä, mutta koska se näytti kompaktilta seistessään hän laittaa sen voittamaan...mitä?! Sehän se on tärkeää paimenkoiralla, näyttää seistessä nätiltä :D :D Joo olen tottunut näyttelyharrastaja ja kaikkea olen kuullut, mutta joskus tuomarin kannattaisi olla hiljaa, niin voisi edes kuvitella että tuomarilla oli ihan hyvät syyt tekemisiinsä. Huvittavinta, että toisille tuntui olevat kovin vaikeaa, kun avasin suuni ja kerroin mitä tuomari sanoi. No jokaisen tekemisiä voi aina kauhistella, silti en ole koskaan kääntänyt selkääni tai kieltäytynyt kuvasta tuomarin ollessa kehässä, eli peiliin katsomisen paikka joillakin ;) Meidän ihana Nuti oli lopuksi PN3 ja se oli hieno suoritus tämän tuomarin kehässä. Kiitos ystäville parhaasta seurasta ! Päivän lopussa esitin valkoisenpaimenkoira Furin, josta tuli uusi FI CH ! Onnea Jaana ja Furi! Ihana lämmin ilma suosi meitä pohjoisen asukkaita jälleen. Toki tällainen kuumuus vie mehut ja voi vain ihmetellä miten niiden aina lämpimien maiden koirat omistajineen jaksavat käydä näyttelyissä ilman että siellä valitetaan kuumuudesta joka käänteessä, kuten meillä Suomessa on tapana. Oikeasti kesä on liian lyhyt ja aurinkoon ei kyllästy muutaman kuukauden kuluessa lainkaan. Kesänäyttelyt vaan ovat ihania! Sunnuntaina se riemu vasta repesi, kun vajaa 22kk ikäinen weimarimme "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite voitti toisena viikonloppuna peräkkäin ryhmän !!! Aivan huikeaa ! Yossun voiton lisäksi sai viedä kehään arvokkaasti ikääntyneen 10-vuotiaan punaisen setterin Chic Choix Mystique "Mimmin" josta tuli VSP-veteraani kera eri:n ja sa:n. Vein myös kehään siskoni pojan aivan ihastuttavan beaglen Cardiem Merry News "Bobbyn", joka sai 10kk ikäisenä ensimmäisessä näyttelyssään sertin ollen PU2 tuomari Harry Tastin kehässä. Esitin myös Niinan lk. saksanseisojan "Nikon" PU2:ksi, joten hyvä päivä taas. Sunnuntaina meitä oli koko joukko samaa perhettä näyttelyssä, kun siskoni ja äitini tulivat paikalle Bobbyn toisen omistajan Julian kanssa ja kun seuraan lisättiin työkaverini Katja ja Jaana, sekä Niina voi todeta, että tosi kiva päivä. Weimarinseisojien tuomarin Eeva Rautalan hienot sanat Yossusta tuntuivat todella hyvältä ryhmävoiton jälkeen. Kiitos !!!

RYP 1, ROP, serti "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite

PU2, SERTI Cardiem Merry News "Bobby"

Heinäkuu

27-28.7.13 Helsingin KV näyttelyyn menin vain weimareiden kanssa ja olisin voinut jättää väliin. Tuomarin mielestä kasvattini Oikku ja Fanny olivat liian "jenkki-tyyppisiä" ja niin korkearaajaisia.... Mainittakoot tässä otteet weimareiden rotumääritelmästä "ETURAAJAT YLEISVAIKUTELMA: Korkearaajainen. TAKARAAJAT YLEISVAIKUTELMA: Korkearaajainen. " Niin sitä rotumääritelmää voi tulkita kukin mieltymyksensä mukaan ja suotakoon se kaikille :) No meidän jenkki-tyypit kiertävät tämän tuomarin, sillä tyyppiä en halua vaihtaa. Onnea erityisen paljon Anne ja Frida hienosta RYP2 sijoituksesta. Frida oli ainoa eri:n saanut weimari. Onneksi seuraavien päivien saldo oli huomattavasti parempi. Lauantaina Porin KV näyttelyn ROP lammaskoira oli upeasti "Saana" FI, EE CH Bluechannel Bella Diamond ja VSP:ksi tuli velipoika "Vesku" MultiW, MultiCH Bluechannel Baron Knockout, molemmat kera cacibin. Saana pääsi ryhmässä vielä seitsemän joukkoon. Sunnuntaina ajelin taas Poriin kyydissä weimari Yossu ja Jonna. Jonna voitti SM osakilpailun juniorihandlereissa ja lunasti paikkansa harvojen joukkoon Messariin kilpailemaan Suomen Mestaruudesta. Onnea ! Weimareissa meidän jenkki-tyypit hurmasivat tuomarimme ja voittoon juoksi 21kk ikäinen "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite ja VSP oli velipoika "Niilo" Bluechannel Mount Rushmore. Nuorukaiset saivat sertit ja cacibit. Ryhmässä Yosefiina teki todellisen huippusuorituksen ja oli koko ryhmän kaunein ja niin meidät kuulutettiin RYP 1 sijoitukseen. Ei näihin ryhmäsijoituksiin koskaan taida tottua, kun aina ne yhtä ison hymyn saavat aikaiseksi, tosi nyt hymy taisi olla ihan tosi leveä ! Kiitos koko viikonlopun auttajille ja seuralle. Niin Vesku oli Hesassa PU2 ja jälleen klenkkaavia koiria palkittiin lammaskoirakehässä. On se kumma, kun karvaisissa koirissa saa edetä kehässä vaikka kuinka surkeasti ilman, että tuomari edes huomaa....Joku onneton vielä kohta kuvittelee että lammaskoirien pitää liikkua klenkaten.

VSP "Niilo" ja ROP "Yosefiina"

VSP "Vesku" ja ROP "Saana"

"Fanny" HKIJW-12 Bluechannel Yukon

21.7.13 Hilla on astutettu Olilla ! Meillä oli mieluisia vieraita koko viikonlopun, kun Hillan komea sulhanen saapui vierailulle omistajansa kanssa. Sulho on nimeltään Reata`s Oli, se on kuuluisasta ja menestyksekkäästä Eurooppalaisesta kennelistä ja mm. tämän vuoden Maailman Voittaja näyttelyn Best In Show koira on uroksen emän velipuoli. Oli kuten urosta kutsutaan hurmasi minut täysin. Kaunis, hyväkäytöksinen, kiltti ja iloinen lammaskoira, kuten pitääkin olla. Kolmessa päivässä ehdimme tutustumaan hyvin ja täytyy olla tyytyväinen päätökseeni. Myös Hilla (sekä muut koiramme) tuntui tykkäävän uros valinnastani niin paljon, että meidän viikonloppu oli tältä osin helppo. Oli asustelee Saksassa, mutta vietti osan kesästä Pietarissa, josta matkustivat meitä tapaamaan. Vajaa kuukauden päästä saamme tietää onko tämä kaikki järjestely ollut hedelmällistä, kun käymme Hillan kanssa ultrassa. Kiitos Galina ja Oli !!! Otamme vastaan vielä muutamia alustavia pentuvarauksia. Tästä yhdistelmästä odotamme oikeasti hyvätapaisia, sosiaalisia lammaskoiria, joiden kanssa näyttelyissä käyminen ja kaikki muu harrastaminen on mieluisaa. Etsimme koteja, joissa koira on osa perhettä, kuten meilläkin on. Hilla on leikattu lyhyeen turkkiin tulevaa pentuetta ajatellen ja kyllä lammaskoira on kaunis myös tällaisessa turkissa :)

Hilla erikoisnäyttelyn ROP-freestyle © Ansun kuvat

14.7.13 Hyvinkään näyttelyn kaunein weimari oli meidän 21kk ikäinen "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite. Lammaskoirissa ainoastaan Bluechannel Angelica edusti kennelnimeäni ja ostajansa mukaan, kuten niin monesti "viimeisessä näyttelyssä" ja tuloksena ROP-veteraani. Kehän laidalta näki koirien liikkeet hyvin ja ikävää katsottavaa oli notkahtavat pehmeät selät ja hyllyvä liike nuorella koiralla. Harmittavasti veteraani Bluechannel Angelica peitsasi koko esiintymisensä, jota ostaja ei edes noteeranut puhumattakaan liikespecialisti peesaajansa. Niin muuten lammaskoiran EI kuulu astua lainkaan ristiin, jos joku ei sitä vielä tiedä. Ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu... Muutenkin sitä mieltään voi muuttaa ihan helposti tilanteen mukaan, kun pienten pentujen kasvattajan näyttelykäynnit eivät tänä päivänä häiritse vaikka eräs ostaja niitä aikanaan oikein palstoja myöte tuomitsi. Sellaista porukkaa että ;) Kun muut lampurit kiertelivät kehää suoritti Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku" MH luonnekuvauksen hyväksytysti. Tasaisen varma ja rohkea koira. On se hyvä, että sitä rohkeutta vielä löytyy ilman agressiota, kuten kunnon lammaskoiralta kuuluu ! Onnea ! Koskakohan niitä "jalostusuroksia" viedään mihinkään luonnetesteihin? Varmaan kannattaisi, niin pentujen ostajat tietäisivät vähän mitä ostavat. Meidän Hilla on luonnetestattu mitä pidän tärkeänä, koska tulevan pentueen urosta ei ole, tosin nyt on vasta sen ensimmäinen pentue tulossa. Ainakin emän luonteen piirteet paineistettuna ovat luettavissa Hillan LTE:n tuloksissa http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=1762942&R=16

ROP ja SERTI "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite

10.7.13 Hillan astutus lähestyy. H-hetki koittanee ensi viikolla. Odotamme kovasti tätä ihanaa yhdistelmää. Uroksella ei ole yhtään jälkeläistä Suomessa, joten saamme toivottavasti jotain UUTTA !!!

5-7.7.13 Pärnun kolmepäiväinen näyttelyrupeama oli meille melkein täyspotti ! Alku hankaluuksien jälkeen pääsimme kun pääsimmekin itse Pärnuun yön tunteina. Aamulla meillä oli hyvää aikaa valmistautua lammaskoirien kanssa ryhmänäyttelyyn, koska näyttely alkoi vasta iltapäivällä. Näyttelyn kaunein eli BIS 1-veteraani oli ihana "Osku" C.I.B. Bluechannel Aragorn. Osku on kuin viini, joka paranee vanhetessaan. Lammaskoirat voitti tuttuun tapaansa "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout, Oskun ollessa PU2 ja VSP oli "Emmi" C.I.B. Bluechannel Baby Diamond, PN2 sertillä oli meidän "Nuti" CH, LVW-13 Bluechannel Drama Queen ja "Diva" Bluechannel Dancing Diva jäi liian vähäisen turkin vuoksi eh:n arvoiseksi. Turkittomuus olikin Divan kompastuskivi näissä näyttelyissä. Onneksi esim. erikoisnäyttelyissä tuomarit katsovat rakennetta eivätkä hae vain sitä suurinta turkkia ja erikoisnäyttelyissä Diva on aina saanut ERIn ja tänä vuonna va-sertin myös:) Perjantain näyttelyn kruununa kasvattajaryhmämme oli näyttelyn BIS 3 !

Perjantain BIS 1 veteraani "Osku"

Perjantain BIS 2 Vesku

Lauantai valkeni helteisenä päivänä ja suuntasimme stadionille kansainväliseen "Pärnu Summer Cup" näyttelyyn. Lammaskoirissa ei mitään uutta rotukehän tuloksissa eli Vesku ROP & cacib, Emmi VSP & cacib, Osku PU2, ROP-vet, Nuti PN2 va-cacib. Kasvattaja ryhmämme ROP. Ryhmissä huippuunsa ylsi taas Vesku, joka voitti ryhmän ! Bluechannel kasvattajaryhmä oli upeasti BIS 2. Weimareissa "Oikku" BalticJW-13 Bluechannel Great Smoky Mountain korjasi potin ollen ROP ja upeasti RYP 2 ! Siskonsa "Yosefiina" EEW-13, SEJW-12, NordJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite oli PN2, va-cacibin kera saaden loistavat arvostelut. Harmi, että tuomarimme oli vaihtunut venäläiseen mieheen. Weimareissa venäläinen narttu otti narttujen voiton. Narttu ei ollut ruma, mutta sillä oli rumin ikinä näkemäni weimarin häntä, huh... Australian terriereillä on sellainen.. Englanninsettereiden voiton vei DKW-12, EEW-12, EEJW-12 Blue Baltic`s Gildi Lock Rock "Goldie", joka meni ainoana koirana ryhmässä Oikun edelle ollen siis RYP 1. Meidän päivä oli aivan upea.

BIS 2 kasvattaja Bluechannel Baron Knockout, Aragorn, Baby Diamond, Drama Queen

Tasatahtia kauniisti esiintyvät Bluechannelit. Kiitos handlerit Elina, Janette ja Jonna

RYP 1 Bluechannel Baron Knockout & RYP 2 Bluechannel Great Smoky Mountain

RYP 1 Blue Baltic`s Goldi Lock Rock Pärnun rannalla näyttelyn päätteeksi

ROP Vesku ja VSP Emmi

Sunnuntaina helle vain jatkui "Pärnu Winner" näyttelyssä, mutta meitä ei kuumuus haittaa, kunhan koirilla on varjoa ja vettä tarjolla. Lammaskoirissa edellisten päivien tapaan Vesku voitti urokset mutta nyt tuomarimme ihastui Nutiin ja näin Nuti oli VSP kera cacibin täsmälleen vuosi ja yksi päivä ensimmäisen cacibin saamisesta, joten meillä on nyt uusi Kansainvälinen Muotovailo Bluechannel Drama Queen "Nuti". Emmi oli hienosti PN2 ja meillä oli ROP kasvattajaryhmä. Weimareissa Oikku oli tällä kertaa VSP kera cacibin & sertin ja myös Yosefiina sai cacibin ja sertin. Englanninsetterissä Goldie oli taas ROP saaden sertin ja cacibin. Matkamme Pärnussa päättyi upeisiin tunnelmiin, kun Vesku oli RYP 2 ! Näyttelyn jälkeen ajoimme Tallinnaan shoppailemaan jo ennestään täydet vaatekaapit vähän täydemmiksi, ihan kun emme olis ostaneet jo Pärnussa tarpeeksi :D . Kotona aamuyön tunteina väsyneinä mutta onnellisina. Kiitos seurasta ihanat matkalaiset Minna, Elina, Ulla, Susanna, Leena, Dina ja tytöt Janette & Jonna, sekä meidän miespuolinen apukätemme Akseli. Uutta reissua suunnittelemaan !

Uusi C.I.B. Nuti VSP ja Vesku ROP

RYP 2 Vesku

Kesäkuu

29-30.6.13 Perjantaina puhelinsoitto Villeltä toi mieluisia uutisia Ajax (Bluechannel Rocky Mountain) oli suorittanut hyväksytysti vesityökokeen (4/5) ja nyt sitten tähtäimessä seuraavat kokeet syksyllä. Sunnuntaina Ajax oli ROP näyttelyssä, joten monipuolinen harrastuskoira siitä on kasvamassa. Kiitos Ville ja Virve ! Lauantaina lähdin Tuusulaan jossa odottikin todella mieluinen yllätys, kun meidän ihanainen Nutimme oli lammaskoirissa päivän ROP ja ainoa SA:n saanut koira. Kiitos tuomari Päivi Eerola, että arvostat rakennetta turkin pituuden sijaan. Mieletön ilo koitti vielä vähän myöhemmin, kun Nuti ravasi kauniisti suuren ykkösryhmän toiseksi ! Tähän ei moni pysty vaikka olisi kuinka monta yritystä alla :D . Hämeenlinnassa tuomari Rune Fagerström teki Veskusta PU 2:en. Kovin oli uutta ja ihmeellistä Veskun arvostelussa, mutta eiköhän sitä kokemusta vielä kartu uudehkolle tuomarille. Tähän täytyy taas todeta, että lammaskoira ei vaan ole kaunis näky ilman viimeistelyä minun eikä onneksi kovin monen muunkaan mielestä. Ykkösryhmässä esittämäni belgi Gideon nousi nuoresta iästään huolimatta ryhmän toiseksi ja vuoden toisessa näyttelyssään ollut enkkusetterimme "Goldie" DKW-12, EEW.12, EEJW-12 Blue Baltic`s Goldi Lock Rock oli toisen kerran ROP ja sai viimeisen sertinsä. Onnea ! kuvat: Dina Johansson

RYP2, ROP Bluechannel Drama Queen, tuomari Päivi Eerola

On ihana iloita omien ja kasvattien menestyksestä, vaikka kasvattajan osa välillä raskas onkin. Ikävin mitä kohdalle voi sattua on myydä pentu väärälle ihmiselle ja näin minä tein ensimmäisen pentueeni kohdalla. Niin tuoretta sinisilmäistä kasvattajaa, kuten silloin olin on jo kahdeksan vuotta piinattu tiedolla, että kolmaspyörä ei ole onnellinen. Näkeehän sen jo naamasta ... Kiitos teille kaikille muille minulta pennun ostaneille, kun arvostatte koiraa ja kotia mistä se on lähtenyt. Teidän vuoksi me jaksamme.

16.6.13 Vanhaenglanninlammaskoirien erikoisnäyttely. Aivan huikea päivä jälleen. Meidän ihanaakin ihanampi ilopilleri "Nuti" Bluechannel Drama Queen voitti erikoisnäyttelyn nartut ollen päivän VSP. Aiemmissa erkkareissa ollaan myös pärjätty esim. v-11 Nuti (10kk) oli junioriluokassa PN4 ja sai sertin, vuonna-12 Nuti oli nuortenluokassa erikoisnäyttelyn PN2 ja sai taas sertin ja nyt valiona pykälää parempi eli PARAS NARTTU. Onneksi se karvan pituus ei aina ratkaise. Aikanaan minua varoitettiin, että mitä paremmin pärjäät sitä enemmän saat vihamiehiä ja niinhän se on, mutta todelliset ystävät myös korostuvat. Kiitos ystävät ! Ja sitten jatketaan hyvillä uutisilla. Tuomarina näyttelyssä toimi paljon melua ja poisjäänti uhkausia jo syksyllä aiheuttanut Pamela Runderkamp. Meille oli kuitenkin selvää, että erikoisnäyttelyyn menemme myös tänä vuonna. Juoksujaan ja astutusta odotteleva "Hilla" C.I.B. V-11 Bluechannel Celtic Art on lyhyehkössä turkissa ja siksi luokka oli Freestyle, jonka Hilla hienosti voitti.

ROP-freestyle "Hilla" ja VSP "Rubert"

Seuraavana kehään meni "Vesku" MultiW, Multi CH Bluechannel Baron Knockout, joka tuli valioiden toiseksi ja sanomista tuli silmien väristä, kuten osasimme odottaa. Tuomari piti pikisilmistä, jollaiset esim. D-tytöiltä löytyy. Vesku oli lopulta PU4, joka oli hieno saavutus tämän tuomarin kehässä laadukkaiden ulkolaisten urosten kilpaillessa näyttelyssämme. Joidenkin mielenosoitus kehässä oli pelkästään huonoa käytöstä ja siinä ihminen nolaa vain itsensä.

Valiourosten 1 ja 2, sekä 3

Nutin voiton lisäksi voiton vei myös "Osku" C.I.B. Bluechannel Aragorn, josta tuli upeasti ROP-veteraani siskonsa C.I.B. Bluechannel Angelican ollessa VSP-veteraani. Vesku ja Osku pääsivät molemmat lisäkilpailuihin, Vesku paras pää ja turkinlaatu, Osku paras pää ja liike. Päivän lopussa tuomari Satu Tanner valitsi Oskun voittamaan Lumoavin Lampuri-palkinnon, eikä palkinto olisi voinut paremmin kenellekkään koiralle sopia !

ROP-vet ja VSP-vet

Tunnin tauko urosten jälkeen kutistui 20 minuuttiin sateen uhan vuoksi ja onneksi kutistui vaikka sainkin aika lailla laittaa turkkeja, kun Bluechannel narttuja oli laitettavana neljä. Kiitos Minna ja Leena suuresta avusta tässä. Avonartut ja lopulta va-sertin voitti aina niin iloinen "Diva" Bluechannel Dancing Diva saaden kutsun myös paras pää ja turkinlaatu kilpailuihin. Valionarttuja meillä oli kolme, joista siis Nuti voitti nartut saaden kutsun kaikkiin lisäkilpailuihin, eli paras liike, pää ja turkinlaatu. FI, EE CH Bluechannel Bella Diamond "Saana" oli Jennin esittämänä valioiden neljäs ERI:llä ja SA:lla palkittuna. Latvojen värin hienoinen epäpuhtaus ratkaisi sijotuksen. C.I.B, Nord CH Bluechannel Baby Diamond esiintyi mallikkaasti Jonnan käsissä ja tuloksena eri, sekä Paras Turkinlaatu-kilpailun voitto.

Paras Turkinlaatu voittaja Emmi

Myös Saana ja Emmi pääsivät paras pää-kilpailuun. Bluechannel voitti kasvattajaluokan ollen BIS kasvattajaryhmä (kiitos handlerit Isabel, Jonna ja Jenni). Tuomarimme Pamela Runderkamp oli ilahduttavasti jättänyt viime syksyyn verrattuna negatiiviset sanelut pois koskien trimmaamista, eikä koiria ainakaan sen vuoksi rankaistu. Tuomarin tämän päivän linja oli hyvin selvä, eikä kovin paljoa eronut edellisvuosien tuomareiden linjasta paitsi keltaisia nauhoja jaeltiin paljon, uroksissa hyvin laitetut ja esitetyt laadukkaat koirat pärjäsivät ja nartuissa voiton veivät kompaktit tummasilmäiset syvällä pigmentillä, sekä hyvillä purennoilla varustetut nartut joilla oli tehokkaat liikkeet. Pari kilpailun voitti pari, joka sai tuomarin nauramaan, kuten hän kommentoi, Saana ja Vesku olivat toisia ja Osku ja Diva neljänsiä.

BIS kasvattajaryhmä BLUECHANNEL Drama Queen, Bella Diamond, Dancing Diva, Baron Knockout

Meidän läheisyydessä olleet ulkomaalaiset vieraat viihtyivät hyvin näyttelyssä ja saivat mukavia viemisiä niin Ranskaa, Venäjälle, kuin Ruotsiin. Näitä vieraita ajatellen onneksi kaikkein nurjemmat naamat eivät meidän teltoille näkyneet. Ikävintä mitä kuulin näyttelyssä oli kuvaajalle sanottu kommentti hänen pyytäessä joitakin puuttuvia koiria kuviin , että " tämän lafkan hyväksi en tee mitään ". Törkeää (kuten joku sanoisi) , mutta ennen kaikkea ala-arvoista käytöstä aikuisilta ihmisiltä. Minä haluan esittää ihan hieveän suuret kiitokset kaikille ystäville erinomaisesta seurasta ja auttamisesta ja kasvattieni näyttelyyn tuomisesta. Yksin tämä ei olisi mahdollista, joten näin auttavaiset ystävät ovat kullan arvoisia. Ei tarvitse kuvauttaa, eikä laittaa koiriaan yksin kuviin tai kehään . Paikalla oli loistava ammattikuvaaja, niin saamme ihalilla upeita kuvia myöhemmin, kun kuvat saadaan julkaistua. Erityiskiitokset kehän ja katokset rakentaneet ja puranneet, sekä muutenkin näyttelyn eteen ahkeroineet Minna, Jenni, Sinikka, Tapsu, Jukka ja Leena (sekä Anna). Kiitokset myös kuvaajalle ja kehätoimitsijoille, jotka pitivät loistavaa tunnelmaa yllä. Sekä tuomaria huoltaneille Riitalle ja Sadulle. Takuttoman (kiitos Sanna-Maija) lahjoittamat shamppoot (ReQual & Pet Silk) olivat todella mieluisia, kuin myös RC:n runsaat ruokapalkinnot. Unohtamatta Niinaa, joka toimitti taas kauniit kehäkoristeet. Viimeistään ensi vuonna ja entistäkin paremmissa tunnelmissa nähdään :)

Kovin usein olemme Karinan kanssa ROP ja VSP kuvissa seisseet, kuten tänäkin vuonna.

ROP ja VSP Bluechannel Drama Queen

Veskun tyylinäyte, kun askel on vetävä myös edestä.

ja Hillan

Veteraani Bluechannel Angelica oli 15 pv lauantaina Kotkan KV näyttelyn VSP lammaskoira ja paras narttu, taitaa olla niin että vanhassa vara parempi ;) "Vesku" oli PU4 "ahtaine" takaliikkeineen. Tuomarina Soile Bister. (kuvat: Minna Leino ja Jenni Niittylä)

12.6.13 Koiraharrastuksen pitäisi olla mukavaa vastapainoa arjelle, mutta välillä saa todeta, että kiittämättömyys on tämän harrastuksen ikävä lieveilmiö. Osa aktiivisista yhdistyksen hyväksi valtavan paljon työtä tehneitä joutuivat aivan käsittämättömän ryöpytyksen kohteeksi inhimillisen erehdyksen vuoksi. Toiset luulevat että kyse on aina vain heistä ja vain heitä kohtaan tehdään vääryyttä, eivätkä ymmärrä ihmisten tekemiä inhimillisiä virheitä. Mikäli on itse kovin täydellinen, niin voisi tulla mukaan tekemään täydellistä vapaaehtoista työtä yhdistyksen hyväksi, ettei niitä elämää suurempia virheitä enää tapahtuisi. On helppoa arvostella kaikissa julkisissa tuuteissa toisten tekemisiä, mutta mitään ei kuitenkaan olla valmiita tekemään itse. Ja jos tehdään, niin niitä omia mokia ei muisteta...

Viikonloppuna näemme onko ihanan Hemmun sukulaispoika yhtä komea, kun sen englantilainen isoisä.

10.6.13 Ensi viikonloppuna on erkkari tiedossa lammaskoirilla .Voittoa ei tänä vuonna tavoitella tietäen tuomarin mielipiteet trimmaamisesta ja viime aikoina hänen kehässä voittaneet koirat, jotka ovat myös erkkarissa mukana... ;) , mutta osallistuminen on tärkeintä. Tuomari on vuosia, vuosia sitten omistanut lammaskoiria, jolloin näitä ei juurikaan trimmattu. Nykyään jopa englantilaiset kasvattaja-tuomari etunenässä ovat ilmoittaneet, että emme elä enään dinosaurusten aikaa ja lammaskoiria trimmataan, jotta ylijalostetut karvapehkot eivät vallan pilaa koiran ääriviivoja. Tuomarimme ei tätä sulata, mutta odotetaan kaikesta huolimatta mukavaa päivää hyvässä seurassa. Ja trimmaamisesta en luovu, sillä liehuturkki kuuluu partikselle (kuten sellaisia leikkisästi kutsumme) :D

9.6.13 Rotu Race- kilpailun Haamujengi koostui :Haamu, Fanny, Oikku, Yosefiina ja meno oli kovaa. Voittoon ei näin raskaat koirat yltäneet podengojen ym. joukossa mutta hienot ajat saatiin ja Haamu joukkueen nimikko koirana teki vauhdikkaan juoksun yltäen päivän 50 parhaan kärkiryhmään 124 koiran joukosta. Vanhaenglanninlammaskoirat ry järjesti kisan yhteydessä Match Shown ja saimme runsaan osanoton kehiin. Kiitos kaikille mukana olleille talkoohengestä ja kiitos koko Haamujengille kivasta päivästä !

Tuurin kr näyttelyssä viikonlopun ainoana Bluechannel -koirana näyttelykehään pääsi C.I.B. Bluechannel Baby Diamond "Emmi" ja upeasti Elina handlasi Emmin voittoon ja päivän ROP:iksi !! Onnea !

2.6.13 Eestin Voittaja -13 Pikareissu Tallinnaan Minnan ja kahden lammaskoiran, sekä kahden weimarin kanssa. Helteinen Kalev-stadion tarjosi lämpimät puitteet huikean hienolle reissulle. Tuloksia: RYP 3, ROP, CACIB, EEW -13 Bluechannel Baron Knockout "Vesku". ROP- VET , EEVW -13 , EE VET CH Bluechannel Aragorn "Osku". Weimarinseisojissa sain juosta toden teolla, kun tämä liiketuomari tilavassa kehässä meitä kierrätti ympäri aina vaan uudestaan. Hienot olivat tulokset myös tässä rodussa ja 19kk ikäiset sisarukset putsasivat pöydän eli ROP ,CACIB , SERTI , EEW-13 Bluechannel Rocky Mountain "Ajax". VSP , CACIB , SERTI , EEW-13 Bluechannel Yosemite "Yosefiina". Kiitos Maiju handlaus avusta. Mukanamme oli siis neljä koiraa ja tuliaisina viisi titteliä. Kiitos Minna aina niin mukavasta matkaseurasta. Super hieno reissu.(kuvat: Minna Leino)

EEW-13 Ajax

EEW-13 Yosefiina

EEVW-13 & Eestin Veteraani Valio Osku

Toukokuu

26.5.13 Rauman kr näyttelyyn emme osallistuneet, kuin harmaiden kanssa. Lammaskoirien tuomari ei kiinnostanut, joten ne jäivät kotiin, mutta weimareiden tuomari kyllä kiinnosti. Erja Nummi teki ROP:in "Ajaxista" V-12, JV-12, HkiW-12, HkiJW-12 Bluechannel Rocky Mountain ja päivän päätteeksi vielä RYP 4 sijoitus! Kiitos :) Yosefiina sai elämänsä toisen EH:n kun oli vielä niin kovin kesken kehityksen ja tätä vähän osasin odottaa tuomariltamme. Onhan se kesken, mutta silti kaunis.

18-19.5.13 Todella menestyksekäs viikonloppu ! Lauantaina Mynämäellä lammaskoirien ROP oli tuttuun tapaansa kotimaan kamaralle palanut "Vesku" Multi CH, Multi W Bluechannel Baron Knockout saavuttaen myös hienosti RYP 4 ! Narttujen voitto ja siis VSP tuli pikkusiskopuolelle "Nutille" NORD, FI, SE, DK, EE, LV CH, LVW-13 Bluechannel Drama Queen, jolle sopii isänsä tapaan helle joka rauhoittaa intoa juuri sen verran että kauniit liikkeet saatiin esille ja myös paperille :) Rodun tuomaroi Lena Danker. Sunnuntaina olikin weimareiden päivä Mynämäellä, jossa HkiJW-12 Bluechannel Yukon oli PN2 va-sertillä tuomarina Jetta Tsokkinen. Paremmaksi laittoi velipoika "Niilo" Bluechannel Mount Rushmore, joka oli Seinäjoella Paavo Mattilan kehässä ROP kera SERTIn. Onnea Niilon kotiväelle ! Lammaskoirat olivat sunnuntainan kehässä Jämsässä ja Vesku vei voiton kotiin ollen ROP ja ryhmässä vielä jatkoon. Rodun tuomaroi austraalialainen kasvattajatuomari. Onnea upeasta viikonlopusta kaikille !

Vesku RYP 4

12.5-13 Helsingin KV näyttelyn weimareiden ROP kera CACIBIN ja SERTIn oli "Oikku" BalticJW-12 Bluechannel Great Smoky Mountain, PN2 kera va-sertin, va-cacibin oli SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina" . Bluechannel lammaskoiria ei veteraani C.I.B. Bluechannel Angelinan lisäksi ollut, mutta niin vain Bluechannel Angelica voitti nuoremmat ollen Paras Narttu 1 ja ROP- veteraani. Muiden kierrellessä kotimaan näytelmiä Vesku kävi hankkimassa lisää faneja Euro- Show:ssa Hollannissa.

6.5.13 On niin mukavaa kuulla kuinka ihmiset ovat kiinnostuneina lukeneet kommenttejani täällä kotisivuillani. Tiedän nyt että mielipiteeni merkitsevät. Kiitos ! :)

4-5.5.13 Tampereen KV ei juuri tuomareilla houkutellut ja sen vuoksi ainoa sinne laittamani koira oli weimarinseisoja Ajax. Lauantaille oli ilmoitettu Bluechannel koirista myös "Vesku" Multi CH, Multi W Bluechannel Baron Knockout, joka edusti meitä komeasti ollen PU2 va-cacibilla. Lammaskoirille oli tullut tuomarimuutos ja entistä vähemmän houkutti ajatus kehästä. Viime kesänä Veskulla oli jos jonkin moisia virheitä ja hokkus pokkus nyt tämä sama tuomari ei löytänyt Veskusta yhtään virhettä ja edellisetkin olivat muuttuneet hyviksi asioiksi :) On se vaan hienoa, että tuomarikin osaa vaihtaa mielipiteensä huomattavasti oikeammaksi. Päivän hienoin hetki oli nuoren Hemmun ROP ja täysin ansaitusti !!! Sain myös viedä tämän komea lammaskoiran ryhmiin, jossa Hemmu juoksi hienosti ympäri. Nartuissa ei ollut yhtään valmista koiraa kehässä ja avot, valiot, sekä vetskut puuttuivat kokonaan. Rodussamme mennään ylä- ja alamäkeä, milloin koirien laatu harppaa ylös ja milloin palataan sinne 90-luvun pihtikinttuaikaan. Tätä nämä karvat teettävät ja juuri tämän vuoksi rotua on vaikea kasvattaa ulkomuodollisesti. Sunnuntaina weimareissa oli myös tuomarimuutos ja onneksi mieluisampaan suuntaan. Kehässä meitä edusti siis "Ajax" V-12, JV-12, HkiW-12, HkiJW-12 Bluechannel Rocky Mountain ja tulos edellistä pykälän parempi eli ROP, CACIB, SERTI. Ryhmässä vielä kuuden parhaan joukkoon! Onnea ! Henkilökohtaisesti leppoisa viikonloppu, kun kaikki meidän koirat pysyivät kotona, silti sain esittää komeita uroksia molempina päivinä ja mahtui sinne yksi junnunarttukin, kun autoin Annea karkkareiden kehässä. Kiitos matkaseuroille Dina, Ulla ja tytöt, sekä kehänvierus seuroille, Minna, Ari, Jenni ja tulevat lammaskoiran omistajat, sekä Virve!

2.5.13 Kevään keskellä haluan jakaa yhden selkeimmistä kuvista koskien koirien etuosia. Weimareiden ollessa kyseessä tämän voi jokainen nähdä, jos osaa mittasuhteita katsoa, mutta lammaskoirissa on valitettavan paljon jopa tuomareita, jotka eivät karvan alle näe eivätkä tunne. Kasvattajan on tärkeää tuntea omat koiransa ja linjansa, jotta pystyy kasvattamaan mahdollisimman terverakenteisia koiria välttäen samoja virheitä jalostusyksilöitä valitessa. Rodussa, kuten vanhaenglanninlammaskoirat näkee huonoetuosaisia koiria, jotka juoksevat pää liian jyrkästi pystyssä tai sellaisia, joiden etuosat romahtavat liikkeessä, kun alla ei ole mitään mikä kantaa. Weimareiden hyvä puoli on se, että virheitä ei voi peittää turkin alle, kuten taas lammaskoirilla tapahtuu.
Ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukainen koira on hyvärakenteinen. Koira liikkuu parhaiten kun sen rakenne on terve ja sellainen koira pystyy työskentelemään tehokkaammin kuin huonon rakenteen omaava koira. Tasapainoinen rakenne on myös terveempi, kuin liioiteltu tai selkeästi virheellinen rakenne, jotka altistavat molemmat tietyn tyyppisille sairauksille.

 

Huhtikuu

29.4.13 Tokoilua tarpeeseen. Yossun kanssa koulutuksessa, eikä suotta. Pitkä taival kunnon lintukoiraksi edessä ja omistajan laiskuus ei auta asiaan, siispä kotitreeniä koulutuksen oheessa.

27-28.4.13 Aivan super hieno viikonloppu näyttelyrintamalla ! Hyvinkään ryhmänäyttelyssä ainoa Bluechanneleiden edustaja oli "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout ja upeasti edustettu, tuloksen: RYP 3, ROP. Onnea Vesku ja Minna! Sunnuntaina oli vuorossa Lahden KV ja sinne suuntasimme Dinan kyydillä (kiitos!) mukana lammaskoirista "Dharma" aka "Nuti" FI, SE, DK, EE, LV CH, LVW-13 Bluechannel Drama Queen ja weimareista "Yossu" SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite. Paikalla meitä odotti muiden ystävien lisäksi "Vesku", joka korjasi jälleen päivän potin rotukehässä ollen ROP. Nartussa meidän ilopilleri Nuti voitti saaden CACIBIn ja ollen VSP. Vaikka Nutilla oli taas kiire, saimme muutamia hienoja liikekuvia, joten kyllä se osaa juosta, vaikka kaikki eivät sitä halua nähdä ;) Onneksi tämä erittäin ystävällinen ja kohtelias tuomari ei karvan määrää mittaillut (sillä laatu on paljon tärkeämpää) ja näin narttujenkin voitto tuli kotiin. C.I.B. Bluechannel Angelica täydensi hyvän päivän lammaskoirakehässä ollen PN3 ja ROP-vet, vaikkakaan harmillisesti tätä pirteää veteraania ei viitsitty isoon kehään viedä. Vaikka välillä harmittaa, kun oma koira on yli-innokas kehässä juostessaan olen kuitenkin tästä tyytyväinen, sillä jos on jo nuorena perässävedettävä nahjus on sellaista sääli katsoa vanhempana kehässä, kun iloa ei näe koko koirassa lainkaan. Näyttelyitä pitäisi harrastaa isomman kaavan mukaan vain, jos koira siitä nauttii, eikä sen vuoksi, että omistaja haluaa itsetunnolleen pönkitystä. Tänään meidän porukassa nautittiin esiintymisestä niin, että jopa kokenut esiintyjä Vesku intoutui laukkaamaan ryhmäkehässä, onneksi ei se tulosta huonontanut ja komea poika juoksi itsensä sijalle RYP 3 jo toisen päivän peräkkäin ! On se hieno ! Weimareissa "Yossu" oli mairittelevin arvosteluin hienosti ROP kera CACIBIn. Veljensä "Ajax" V-12, JV-12, HkiW-12, HkiJW-12 Bluechannel Rocky Mountain sai ERIn eikä muuta, kun kehäkunto ei ollut parhaimmillaan. Toivotaan lihaa luiden ympärille ja poika kuntoon. Yossu esiintyi ryhmässä hienosti, mutta ei näin keskeneräisen nartun kanssa ole asiaa sijoille vielä. Kiitos ystäville hienosta päivästä, Jennille munkeista ja Minnalle, sekä Dinalle avusta. Tampereella nähdään (ehkä), tosin siellä lammaskoirat arvostelevalle tuomarille en omia koiriani todellakaan laittanut, enkä laita.

ROP ja VSP

RYP 3

Yossu

13.4.13 Vaasa KV. Lähdimme Lehdon naisväen kanssa kohti Vaasaa aamun sarastaessa. Vaasaan minut houkutteli "Niilo" Bluechannel Mount Rushmore, joka oli ilmoitettu näyttelyyn ihka ensimmäistä kertaa ja tahdoin ehdottomasti nähdä pojan ja viedä sen kehään. Matkaan lähtivät meidän ihmisten lisäksi SJW-12, NordJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina" ja koska lammaskoirat olivat samana päivänä, niin otin mukaan myös FI, DK, SE, EE, LV CH, LVW-13 Bluechannel Drama Queen "Dharman" ja edellisenä päivänä meille yökylään tulleen "Veskun" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout. Mukaan mahtuivat vielä EEW-12, EEJW-12, DKW-12 Blue Baltic`s Goldi Lock Rock "Goldie" ja Lehtojen juniori sammarit. Heti perille päästyämme juoksin tervujen kehään, jossa esitin Dinan Deweyn, joka oli PU3. Weimareiden tuomarina toimi Marianne Holmil Norjasta, meille uusi tuttavuus. Niilosta on kasvanut komea kovasti äitiään muistuttava poika. Niilo joka oli elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja sille laitettiin näyttelyhihna ensimmäistä kertaa kaulaan vaikutti suhteellisen haasteelliselta esitettävältä. Kehään päästyämme Niilo yllätti kaikki esiintyen todella komeasti ja palkintona PU1, serti ja cacib. Seuraavaksi otin Yosefiinan kehään ja tänään neiti esiintyi myöskin todella hyvin tuloksena PN1, serti, cacib. 18kk ikäiset sisarukset kisasivat keskenään ja tuomari teki valmiimmasta Niilosta upeasti ROP:in Yosefiinan ollessa VSP. Kiitos Dina avusta ja kiitos Niilon kotiväelle upeakuntoisesta ja iloisesta pojasta. Lammaskoira kehässä oli tuomarina uusi tuttavuus Tsekeistä(?) ja sellaiseksi se saa jäädä ;) Kehässä päivän ehdoton piristys oli virkeä, hyväkuntoinen ja iloisesti esiintyvä C.I.B. Bluechannel Angelica meidän A-pentueesta, jonka hieno tulos tänään oli ROP-veteraani ja PN2 ! Vesku jäi vajaan luomipigmentin vuoksi PU3:ksi tai ainakin se oli ainoa asia, josta moitittiin ja meidän Nuti keuli itsensä arvosanalle ERI1. Tämä englantia osaamaton tuomari kovasti mokelsi jotain, että en saa pitää Nutilla hihnaa niin tiukalla, kun etuliikkeet jäävät vajaiksi ja ilmoitin ystävällisesti uudestaan juostuamme, että tuo ongelma johtuu Nutin valtavasta kiireestä juosta kehä mahdollisimman lujaa ympäri ja joudun pidättelemään sitä kokoajan, jonka vuoksi remmi on kireällä ja etuliikkeet vajaat. Ukko pyöritteli silmiään ja käsiään ja kirjoitti arvostelun loppuun "muuten laadukas koira" :D Englanninsettereissä vajaa 2v. Goldie pesi koko porukan ollen ROP kera sertin ja cacibin. Ryhmässä Niilo oli päästä jatkoon, mutta istahti tuomarin tullessa kohdalle ja näin valmiimmat saivat jakaa sojoitukset. Kahden ROP:in ja yhden VSP:n tuomiin tuloksiin tyytyväisenä suuntasimme syömään Nillon perheen luokse. Kiitos runsaista tarjoiluista ! Kotona olimme 23 jälkeen ja Veskukin pääsi omaan kotiin, luultavasti helpottuneena päästessään akkalaumasta eroon. Kiitos kaikille seurasta ja kasvattieni hyvästä hoidosta. (kuvat: Dina Johansson)

ROP, SERTI, CACIB Bluechannel Mount Rushmore "Niilo"

VSP, SERTI CACIB Bluechannel Yosemite "Yosefiina"

Niilo puskee menemään.

Nutin kaunis pää

Maaliskuu

23.3.13 Bluechannel-lammaskoirien joka vuotinen pentutapaaminen oli jälleen Paraisilla. Kiitos Jukka & Merja-Leena tästä. Ensin kävelimme Sattmarkilta jäälle ja sitä kautta takaisin koirien juostessa "vieheen" eli weimarimme Yosefiinan perässä lumi pöllyten. Sää suosi tässä kohtaa, kun aurinko porotti lämpimästi. Lenkin jälkeen menimme mökille syömään lohikiusausta salaatin kera ja kahvittelemaan koirien yhä juostessa ja leikkiessä keskenään. Porukka oli taas sopuisaa eikä yhtään soraääniä kuulunut vaikka koossa oli monta eri-ikäistä lammaskoiraa, sekä pari "väärän rotuista". Yossu-weimari oli eniten paimennuksen kohteena ja tämän vuoksi vauhtia riitti koko porukalla. Kiitos kaikille mukana olleille, myös vierailijoille mukavasta päivästä. Toivotaan, että työvuorolaiset ja muut nyt estyneet pääsevät seuraavalla kerralla taas mukaan. Illalla meillä oli tyytyväistä ja unista porukkaa sohvilla. Seuraavaan kertaan :) (kuvat Minna Leino)

Kasvattaja Bluechanneleiden ympäröimänä

Ella-veteraani edellä ja muut perässä

 

9.3.13 Weimareiden pentutapaaminen pidettiin Turun uudessa koirauimalassa SiRiFa:ssa. Viisi 17kk ikäistä weimaria National Park-pentueesta oli paikalla, sekä kuudentena englanninsetteri Goldie. Kaikki koirat piti houkutella, jopa työntää veteen, koska kirkas uimahallin allas vesineen ei ollut yhdellekkään tuttu elementti entuudestaan. Kaikki saatiin lopulta veteen ja innokkaimmat hyppivät dummyjen perässä niin että vesi roiskui. Saimme erittäin hyvää vesinoutoharjoitusta kesää ajatellen ja hienosti dummyt noudettiin altaasta. Lopuksi komeiksi kehittyneistä nuorisosta otettiin kuvia ja me ihmiset joimme kakkukahvit. Kiitos Susanna maistuvasta porkkanakakusta. Kiitos myös kaikille mukana olleille. Ainakin koirat olivat väsyneitä uimareissun jälkeen. Tässä kuvatunnelmia.

"Ajax" V-12, JV-12, HkiW-12, HkiJW-12 Bluechannel Rocky Mountain

"Oikku" BalticJW-12 Bluechannel Great Smoky Mountain

"Fanny" HkiJW-12 Bluechannel Yukon

"Haamu" Bluechannel Yellowstone

"Yosefiina" NordicJW-12, SEJW-12, BaltiJW-12 Bluechannel Yosemite

Ajax

Fanny

Haamu ja SiRiFa:n omistaja Iiris

Oikku

Yosefiina

Goldie

Helmikuu

9.2.13 C.I.B. Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout ja C.I.E. LV CH, BalticW-10, EEW-11, TlnW-12 Mimmtrix Matilda saivat myös tänä vuonna kutsun vuoden voitokkaimpien näyttelykoirien Champion Of Champions-gaalaan. Mukaan seurueeseen tulivat myös itseni lisäksi Elina ja Veskun omistajat Minna ja Ari. Päviällä oli ensin esiarvostelut, jonka jälkeen vaihdoimme juhlavammat vatteet varsinaista gaalaa varten. Molemmat koirat juoksivat innoissaan korkealla esiintymislavalla ja nauttivat raikuvista suosionosoituksista. Olin niin onnellinen, kun Matilda nautti juhlasta ja pääsi ylipäätään mukaan. Onneksi kovakuntoinen weimarimme toipui huippu vauhtia tammikuisesta leikkauksesta. Ruoka oli maistuvaa ja ilta sujui hyvässä seurassa mukavasti, joten seuraavaan kertaan :)

Matilda kauniina

Tammikuu

19-20.1.13 Turku KV oli taas menestys Bluechannel-koirille molemmissa roduissa. Lauantaina rotunsa paras oli jälleen Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout upeilla arvosteluilla. FI, SE, DK, EE CH Bluechannel Drama Queen oli PN3 ja arvosteluissa ei juuri moitteita tullut, kun keskeneräisestä turkista, tosin liikkeitä meidän pikku neiti ei taaskaan esitellyt parhaalla tavalla, kuten normaalisti "Nutin" riemulla ei ollut rajoja, kun pääsi kehään ja meno sen näköistä. Ihana onnellinen tyttö! CH Bluechannel Charmed Eye "Touho" sai ERIn ja SAn. Kiitos Niina avusta ja kiitos ystäville hauskasta seurasta. Isossa kehässä Vesku juoksi kahdeksan parhaan joukkoon. Pyörähdin myös vetskuissa "Kertun" Drover`s Verbal Acrobat kanssa. Sunnuntaina ainoa SAn saanut weimarinseisoja oli meidän 15kk ikäinen SEJW-12, NordicJW-12, BalticJW-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina", josta tuli ROP kera SERTIn ja ensimmäisen CACIBIn. Isokehä meinasi jäädä käymättä ja esiarvostelun missasimme kokonaan. Näin sitä voi käydä vielä tässä vaiheessa, hu, hu. Kiitos Jenni, Ulla ja tytöt seurasta.

Tuomari Thomas Rholin, DK ja ROP Bluechannel Baron Knockout "Vesku"

ROP, SERTI, CACIB Bluechannel Yosemite "Yossu"

13.1.13 Meidän vuosi alkoi kaksijakoisissa tunnelmissa, tuli kylmää kyytiä urakalla, mutta loppu hyvin kaikki hyvin onneksi. Näyttelyvuosi pyörähti käyntiin myöskin. Olemme odottaneet, että erittäin korkealle Suomessa ja maailmalla arvostettu allrounder-tuomari Hans Lehtinen arvostelisi lammaskoirat taas täällä kotimaassa ja kun toive toteutui suuntasimme Lahteen katsomaan mitä niin kokenut tuomari sanoisi Bluechannel-lammaskoirista. Kaikkihan vähänkin kauemmin näyttelypiireissä pyörineet tietävät, että toisilla tuomareilla on silmää hyville koirille ja Hassella sitä on jos kellään. Kymmenien vuosien kokemus ja erinomainen koirasilmä takaavat asiantuntevat arvostelut.Tietysti hävinneet selittävät aina, mutta totuus on, että toisten tuomareiden arvostelut vaan ovat niitä, jotka merkitsevät jotain ja Hassen ovat! Kehään oli ilmoittautunut 11 koiraa, joista neljä urosta ja loput narttuja. Parhaan uroksen voitti "Vesku" Multi CH, Multi W Bluechannel Baron Knockout, "Hemmu" Egor-Dego Gregorius oli hienosti PU2. Tuomari povasi komeasta nuoresta Hemmusta tulevaisuudessa Veskulle sitä "pahinta vastustajaa" ja mikäs siinä hurja komea kun Hemmukin on. Nartuissa "Lily" Qubic`s Almost A Dream otti voiton esittäen paremmat liikkeet, kun toiseksi tullut narttu. Meidän "Dharma" Bluechannel Drama Queen keuli innosta, kuten tapana on ja liikkeet jäivät taas kehässä vajaiksi, kuten niin usein neidin keuliessa, toki mielummin näin, kun mikään perässä vedettävä nahjus, sillä innokkuus onneksi rauhoittuu aikanaan, tämän näimme mm. Dharman isällä Kustulla, jonka parhaat vuodet alkoivat vasta vanhempana, kun malttoi jopa esiintyä. Keulimisesta huolimatta tuomarimme arvosti tyypikästä rakennetta ja Dharma oli PN2 saaden kehujen kera viimeisen SERTInsä tullen, sekä Suomen, Ruotsi, Tanskan, Eestin ja Pohjoismaiden Valioksi kertaheitolla. Hyvä pikku Nuti ! Päivän paras ja ROP oli Vesku omaten kaikkein rodunomaisimmat liikkeet tuomarin mielestä ja ryhmissäkin päästiin seitsemän joukkoon, hyvä Vesku! Harrastukseen liittyy aina lieveilmiöitä. Oikeastaan ihan säälittävää mitä kaikkea sitä kuulee, jos kuulee ... Mission "impossible" suoritettu ..he..he..he ja kuuleman mukaan kirkkaasti !! Ai, kun tykkään tuomareista, joille rakenne on se tärkein ! Olen niin onnellinen meidän maailman ihanimman Nutin puolesta, onneksi olen saanut palan Kustua takaisin korkojen kera. Mikään menestys ei kuitenkaan merkkaan mitään, kun saa elää tuollaisen höpönassun kanssa <3 . Kiitos taas erinomaisesta seurasta ja niin mukavasta päivästä Lahdessa. Turussa nähdään ja kuullaan ;)

FI, SE, DK, EE, Nordic CH Bluechannel Drama Queen

Kajaanissa "Puppe" CH Bluechannel Big Knockout oli hienosti PU2 va-cacibilla. Onnea ! Hyvä päivä Bluechanneleilla !

Joulukuu

30.12.12 Bluechannel on lammaskoirissa Vuoden -12 Kasvattaja ja Vesku uusi upean voittonsa ollen Vuoden lammaskoira-12 ja sokerina pohjalla upean näyttelyvuotemme päätteeksi kaikkien rotujen Vuoden Näyttelykoira-kisassa sijalla 21 ! Eipä sinne ole kukaan muu lammaskoira koskaan yltänyt ainakaan tällä vuosisadalla ;) Lämmin kiitos kaikille Bluechannel-tiimiläisille, jotka teitte tämän mahdolliseksi ja kiitos Minna & Ari olette ihan huippuja!!!

15-16.12.12 Vaikean päivän iltana suuntasin Minna, Arin ja Veskun matkassa kohti Ruotsia mukana weimarimme Bluechannel Yosemite "Yosefiina" ja lammaskoira Bluechannel Drama Queen "Dharma" aka "Nuti" kuten palleroa kutsumme. Lauantaina kehässä esiintyi Yosefiina 35 weimarinseisojan joukosta juniorinarttuja oli seitsemän. Meidän iloksemme Yosefiina voitti luokkansa saaden Ruotsin Juniorivoittaja-12 tittelin. Ilta meni shoppaillen ostoskeskuksessa ja yön vietimme tilavassa hotellihuoneessa Yossun ja Nutin kanssa. Sunnuntaina olivat vuorossa lammaskoirat ja saimme myös suomalais seuraa kehän laidalle. "Vesku" MultiW, MultiCH Bluechannel Baron Knockout oli PU2 loistavin arvosteluin, Nuti sijoittui avoimen luokan toiseksi erinomaisin arvosteluin myöskin häviten kesällä voittamalleen englannintuontinartulle. Isoon kehään vein nuoren tervun, joka esiintyikin ihan hyvin vaikka olisi mielummin leikkinyt takana olleen grotskun kanssa. Illalla lähdimme kohti Suomea ja aamulla olin jo reippaana töissä. Kiitos Minna ja Ari matkaseurasta !!!

Uusi Ruotsin Juniori Voittaja-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina"

14.12.12 Raskas, raskas päivä. Jouduimme tekemään raskaan päätöksen ja päästämään meidän rakkaat vanhuksemme Cilla ja Kaapon enkelikoiriksi. Cillan "vaarattomat" nisäkasvaimet alkoivat kasvaa rajusti loppu kesästä ja muuttuivat pahanlaatuisiksi. Kasvaimet alkoivat vaivaamaan ja tuottivat Cillalle viime viikkoina kipua. Emme tahtoneet pitää urheaa mummoamme kipulääkkeillä yhtään kauempaa ja jouduimme tekemään niin raskaan päätöksen. Kaapo oli laihtunut rajusti syksyn mittaan ja veimme ihana papparaisemme eläinlääkärille mukaan, jotta kuulisimme mikä laihtumisen syynä on ja onko mitään tehtävissä. Suruksemme tuomio oli imusolmukesyöpä ja ennen suurempien kipujen tuloa eläinlääkäriä kuunnellen teimme toisen raskaan päätöksen ja niin vanhukst lähtivät sylissämme vierekkäin rauhallisesti nukahtaen ikuiselle matkalle Kustun ja Sallan luo. Meillä on niin kovin ikävä ...

8-9.12.12 Hki Winner-12 ja Voittaja-12 näyttelyt menivät meidän Bluechannel-tiimiltä aivan super hienosti !!! Weimarinseisojissa meidän komea 14kk ikäinen Bluechannel Rocky Mountain "Ajax" voi lisätä nimensä eteen tämän viikonlopun jälkeen tittelit HkiJW-12, HkiW-12, JV-12, V-12 eli urosten voitto molempina päivinä ja lauantaina vielä ROP, tuomarina Sharon Pinkerton. Kehässä pyörähtivät myös "Oikku" BalticJW-12 Bluechannel Great Smoky Mountain, joka oli kuitenkin vielä liian kesken tuomarille. Nartuissa vain lauantanina esiintynyt Bluechannel Yukon "Fanny" voitti junioriluokan hienosti ja sai tittelin HkiJW-12 ollen lopulta PN4, kiitos Janetelle esittämisestä, siskonsa BalticJW-12, NordicJW-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina" oli junnujen toinen SA:n kera. Juniorinelikon emä C.I.E. MultiW Mimmtrix Matilda oli PN3 vaikka tuomarille tänään piirun verran liian tuhdissa kunnossa olikin. Bluechannel oli weimarinseisojissa ROP-kasvattaja! Vanhaenglanninlammaskoirissa HkiW-12 näyttelyssä MultiW, Multi CH Bluechannel Baron Knockout "Vesku" oli valioiden toinen ja PU3, CH Bluechannel Charmed Eye "Touho" valioluokan neljäs ja nartuissa englantilainen tuomarimme yllätys, yllätys kaipasi sitä kamalaa liehuturkkia ja Bluechannel Drama Queenin arvosteluissa mainittiin kahdesti, kun on liian vähän karvaa :) . Joo kyllä siellä karvan allakin saisi olla jotain, mutta nartuille tunnutaan annettavan anteeksi malli "nenäliina", jos karvaa löytyy riittävästi. Kauniisti liikkuva C.I.E. Bluechannel Baby Diamon "Emmi" oli PN3. Bluechannel oli kuitenkin upeiden arvostelujen kera ROP-kasvattaja, joten ihan mukava mieli kehästä jäi, vaikka jostain käsittämättömästä syystä tuomari ei parhaiten liikkuvia koiria kärkeen laittanutkaan. Voittaja-12 oli sunnuntaina ja meno parani, kun saimme lammaskoirissa kasvattajatuomarin Mark Wibierin kehään. Päivän suvereeni ROP kera Voittaja-12 tittelin oli komea MultiW, Multi CH Bluechannel Baron Knockout "Vesku", joka liikkui vetävällä askeleella itsensä kuuluisan yleisön edessä voittoon. Nartuissa tuomarimme osasi arvostaa myös oikeaa karvanlaatua ja Bluechannel Drama Queen "Dharma" oli avoluokan toinen kera SA:n ja valioluokan voitto ja PN3 sija menivät C.I.E. Bluechannel Baby Diamon "Emmille", joka liikkui nartuista ehdottomasti parhaiten ja puhtaasti. Valitettavasti lammaskoirissa epäpuhdasliike annetaan anteeksi aivan liian usein. Weimarinseisojissa saimme kasvattajatuomari Raija Tammeliinin tiukat arvostelut. Bluechannel Rocky Mountain "Ajax" siis voitti urokset ollen VSP ja evästyksenä, että parin vuoden päästä Ajax alkaa olla valmis vaikka hieno uros on jo nyt. Oikku oli taas liian kesken, vaikkei mitään suuria virheitä arvostelussa ollutkaan. Yosefiina sai moitteita liian ohuesta karvasta rinnassa, mutta paljon hyvääkin Yossusta löytyi. C.I.E. Mimmtrix Matilda oli valioiden toinen SA.n kera. Tuhannet kiitokset seurasta ja kaikesta avusta jälleen kerran teille ihanille ystäville ja kiitos upeasta trimmiboxista !!!! Saas nähdä mitä perästä kuuluu, kun eräs ulkomaalainen kasvattaja ihastui Veskuun. Oli kuulemma kropaltaan kunnon uroksen kokoinen.

HkiJW-12, HkiW-12, JW-12, V-12 Bluechannel Rocky Mountain "Ajax", BalticJW-12 Bluechannel Great Smoky Mountain "Oikku"

Voittaja-12, Multi W, Multi CH Bluechannel Baron Knockout "Vesku"

 

Bluechannel Baron Knockout, Charmed Eye, Baby Diamond,Drama Queen

BalticJW-12, NordicJW-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina"

Marraskuu

26.11.12 Hilla on astutettu Sampolla. Pentuja odotetaan viikolla 5. Lisää pentusivulla !!!

21.11.12 C.I.B. V-11 Bluechannel Celtic Art "Hilla" on aloittanut juoksunsa pari kuukautta myöhässä. Ihan hyvä näin, kun tässä välissä perustin lemmikkitarvikeliikkeen Turkuun. Liike on PetSet ja sijaitsee Hämeentie 24, joten nyt kun kaikki saatiin kuntoon on hyvä aika suunnitella pentuja. Hilla astutetaan vajaa viikon päästä ja pentuja toivotaan alkuvuodesta-13 !!!!! Mikäli haluat tulla Bluechannel-tiimiin ja saada oma ihana lammaskoiranpentu meiltä, ota yhteyttä !

11.11-12 Jyväskylän KV. Weimarinseisojissa oli taas Bluechannel juhlaa. ROP ja SERTI Bluechannel Yosemite "Yosefiina" ja VSP, SERTI Bluechannel Rocky Mountain "Ajax". Lammaskoirissa Bluechannel Drama Queen "Dharma" PN3 ja Bluechannel Baron Knockout "Vesku" PU4. Arvostelut olivat kovin samankaltaiset kaikilla koirilla ja rodun omiin ominaisuuksiin ei puututtu lainkaan, olipahan eräälläkin koiralla "good pigmentations" vaikka todellisuudessa sitä pigmenttiä ei ole, tuomari näki kaiken ilmeisen positiivisesti ;)

3-4.11.12 Tanskan Voittaja-12 ja Pohjoismaiden Voittaja-12 näyttelyt . Suuntasimme täpötäyden "retkikunnan" kanssa Tanskaan toiveina edes jotain. Rankkasade, pimeys ja tuuli tekivät matkasta raskaan ja jopa pelottavan, mutta tottuneina tällaiseen kaasuttelimme nopeasti Ruotsin poikki ja sieltä Tanskaan Herningin lähistölle mukaviin mökkeihin, joihin majoituimme. Tanskan Voittaja-12 näyttely meni osalta porukasta loistavasti ja osalta ei. Englanninsetteri "Goldie" Blue Baltic`s Goldi Lock Rock voitti nartut ottaen DKW-12 tittelin ja CACIBIN, toinen päivän hieno saavutus oli runsaslukuisessa lammaskoirakehässä meidän "Nutin" eli Dharman aka Bluechannel Drama Queen PN3 sijoitus kera SERTIn. "Vesku" C.I.B. MultiW Bluechannel Baron Knockout oli PU4 ja "Emmi" C.I.B. Bluechannel Baby Diamond ERI4. Weimareissa ei mennyt ihan putkeen, kun paikallinen tuomarimme kauhisteli "Yosefiinan" bluechannel Yosemite" kulmauksia ja liian eleganttia olemusta. Oli rouvan mukaan aivan ylikulmautunut ja aivan liian elegantti saksalaiseen rotumääritelmään (kerrottakoot, että reilu viikkoa aiemmin saksalainen tuomari teki samaisesta koirasta VSP:n ja kehui rakennetta kovasti;). C.i.E. mimmtrix Matilda oli myös turhan "show" ensimmäistä kertaa eläessään ja tuloksena ERI3. Onneksi meillä oli hyvä porukka matkassa ja naurua piisasi näistä muutamista vaisummista tuloksista huolimatta.

Bluechannel Drama Queen PN3 & Tanskan Serti

Nordic Winner-12 oli seuraavana päivänä ja minulla kehät täysin päällekkäin. Valitsin esitettäväkseni weimarit, sillä "Nuti" oli jo saanut sertin ja Arska handlasi "Veskun" jo rutiinilla. Weimareissa tuli huomattavasti paremmat arvostelut ja tulokset "Yosefiina" sai Nordic JW-12 tittelin ollen PN3 ja äitinsä Matilda PN4 (kiitos Jonna avusta). Lammaskoirissa huippu tulos "Vesku" NordicW-12 ja ROP, "Emmi" PN3, SERTI ja uusi Tanskan Muotovalio. "Nuti" Jennin esittämänä ERI3 ja hienojen arvostelujen päättenä "peitasasi liikkeessä" ja tämän vuoksi sijoitus jäi tähän. Matka oli raskas, mutta kannattava. kiitos Elina autosta ja Ulla, Jonna , sekä Akseli seurasta toisen auton Elinaa, Minna ja Arskaa unohtamatta. Koko reissun kruununa suomalaisten junior handler joukkueen Pohjoismainen Mestaruus ja joukkueessa mukana Janette Lehto. Onnea kovasti teille kaikille !! Maammelaulu korvissa jätimme Tanskan taaksemme. Seuraavaan kertaan...

1.11.12 Olemme avaneet lemmikkitarvikeliikkeen Turkuun Hämeentie 24 /PetSet. www.petset.eu

 

Lokakuu

 

31.10.12 Turku KV Bluechannelit ottivat kaksoisvoiton, sekä weimarinseisojissa, että vanhaenglanninlammaskoirissa. Weimareissa meidän nuoriso Bluechannel Great Smoky Mountain "Oikku" oli ROP, SERTI ja upeasti vielä RYP4 ja siskonsa Bluechannel Yosemite "Yosefiina" VSP kera SERTIn. Bluechannel Rocky Mountain "Ajax" oli PU2 va-sertillä ja Bluechannel Yukon "Fanny nartuissa ERI2. Bluechannel oli myös ROP kasvattajaryhmä ja pääsi BIS- kehässä kahdeksan parhaimman kasvattajaryhmän joukkoon. Seuraavana päivänä CH Bluechannel Charmed Eye "Touho" voitti urokset saaden CACIBIn ja C.I.B. MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku" oli PU4. hienosti meidän porukalta kun tiukka tuomari jakoi EH:ta jopa valiokoirille. Nartuissa "Saana" CH Bluechannel Bella Diamond otti omansa ollen PN1, CACIB ja ROP, näin Touhosta tuli VSP. Bluechannel Drama Queen "Dharma" oli ERI3 ja näin saimme kasvattajaryhmän kasaan, joka olikin ROP kasvattajaryhmä. Kiitos teille Bluechannel-tiimille ja kaikille apukäsille. Erityiskiitokset Janette, kun handlasit koiramme voittoihin.

4 ja 6.10.12 Onnea Bluechannel D-tytöt 2v ja Bluechannel National Park- pentue 1v.

Syyskuu

26.9.12 "Vesku" läpäisi luonnetestin tuloksella 207 pistettä. Turun ry näyttelyssä Bluechannel Dancing Diva PN2, va-serti.

9.9.12 Porvoo KR RYP2, ROP C.I.B. MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku", VSP, SERTI Bluechannel Drama Queen "Dharma". ROP C.I.E. Mimmtrix Matilda

Elokuu

 

26.8.12 Vanhaenglanninlammaskoirien Erikoisnäyttely Kustavissa. Tuomari Angie Allan U.K. valitsi päivän kauneimmaksi BIS lammaskoiraksi "Veskun" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout. Nartuissa PN2 kera SERTIn oli meidän nuori Bluechannel Drama Queen "Dharma" ja siskopuolensa "Emmi" C.I.B. Bluechannel Baby Diamond oli PN3. Bluechannel oli BIS kasvattaja ryhmä. Muita tuloksia: Tule Sellaisena Kun Olet-luokan ROP C.I.B. Bluechannel Aragorn "Osku" ja VSP C.I.B. Bluechannel Aurora "Ella". Luokan urosten neljäs oli "Elmeri" Bluechannel Avalance. Valiourosten luokassa voittaja "Veskun" lisäksi "Touho" CH Bluechannel Charmed Eye oli ERI4 ja "Puppe" CH Bluechannel Big Knockout ERI. Nartuissa nuortenluokan voittajan "Dharman" lisäksi siskonsa "Diva" Bluechannel Dancing Diva ERI3, valioissa "Emmin" lisäksi sijoitukset ERI3 CH Bluechannel Celtic Art "Hilla" ja ERI4 Bluechannel Bella Diamond "Saana". Parikilpailussa Vesku ja Saana voittivat ja Osku ja Ella tulivat toiseksi. Näyttelypaikka Kustavin Lomavalkama oli upea ja ilmakin suosi. Ripeä ja varma tuomari, sekä tehokkaat kehäsihteerit ja ammattikuvaaja tekivät päivästä kaikin puolin onnistuneen! 

'Vesku' BIS 26.8.2012 Erikoisnäyttely, Kustavi

26.8.2012 Bluechannel kasvattajaluokka BIS

´Dharma´ Erikoisnäyttelyssä Kustavissa 26.8.2012

25.8.12 Tervakosken KV näyttelyn ROP kera CACIBIn lammaskoirissa oli CH Bluechannel Bella Diamond "Saana", yli puolen vuoden näyttelytauolta tullut C.I.B. Bluechannel Celtic Art "Hilla" oli PN3 ja Bluechannel Drama Queen PN4. Urosten kolmas oli "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout ja voiton vei "Hemmu" Egor-Dego Gregorius. Bluechannel oli päivän ROP kasvattaja ryhmä. Weimareiden VSP kera SERTIn oli "Ajax" Bluechannel Rocky Mountain. 

C.I.B. V-11 Bluechannel Celtic Art "Hilla"

ROP, CACIB CH, TLNW-12 Bluechannel Bella Diamond

-----------------------------------------------

19.8.12 BALTIC WINNER-12 Tallinnassa. Lammaskoirien tämän päivän voittajat löytyivätkin taas meidän porukasta. Päivän RYP 3, ROP, CACIB, BLTW-12 oli "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout ja siskonsa C.I.B. Bluechannel Baby Diamond "Emmi" VSP, CACIB, BLTW-12 jättäen kovia "päänahkoja" taakseen. PN 4 kera SERTIn oli meidän nuori "Dharma" Bluechannel Drama Queen. Weimareissa 10kk ikäinen "Oikku" Bluechannel Great Smoky Mountain pesi koko porukan ollen ROP, ROP-JUN, BLT JW-12, Jun-SERTI (tässä näyttelyssä juniorit eivät saa W-titteliä vai ainoastaan Junnu-tittelin), "Ajax" Bluechannel Rocky mountain täydensi poikien suorituksen PU4 sijalla. Pentujen emä C.I.E. Mimmtrix Matilda oli PN2, va- CACIB ja meidän juniorineiti "Yosefiina" Bluechannel Yosemite voitti juniorinartut ja oli lopulta PN 3 kera BLT JW-12 tittelin ja VSP-JUN. Hieno reissu :)

 

RYP3, ROP, BLTW-12 Vesku ja VSP, BLTW-12 Emmi

BLT JW-12 Bluechannel Yosemite "Yosefiina"

Bluechannel Drama Queen "Dharma" 7x FI serti, 2x SE serti, 2x EE serti

-----------------------------------------------


18.8.12 Eestin OES erikoisnäyttelyssä kasvattajatuomari Birgitte Schjöth, DK laittoi "Veskun" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout PU2:ksi, "Dharma" Bluechannel Drama Queen oli hienosti PN3 ja "Emmi" C.I.B. Bluechannel Baby Diamond PN4

-----------------------------------------------.

12.8.12 Raision kaikkien rotujen näyttelyssä weimareiden ROP ja hienosti RYP3 oli C.I.E. Mimmtrix Matilda, tyttärensä "Fanny" Bluechannel Yukon 10kk oli PN2 kera SERTIn. Enkuissa PN3 kera SERTIN oli "Goldie"  Blue Baltic's Goldi Lock Rock. Ryhmien jälkeen "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout kisasi BIS-kehässä ja sijoitus loistava BIS 4 !!!!

BIS 4, RYP 1 Multi CH, MultiW Bluechannel baron Knockout "Vesku"


-----------------------------------------------

11.8.12 Helsingin näyttelyssä weimareiden VSP kera SERTIn oli aivan upeasti "Oikku" Bluechannel Great Smoky Mountain 10kk. Samaan ylsi englanninsetteri "Goldie"  Blue Baltic's Goldi Lock Rock eli VSP ja SERTI. Raisiossa lammaskoirien ROP oli tutusti "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout, joka voitti päivän päätteeksi upealla kehäkarismallaan RYP 1 sijan. Bluechannel Dancing Diva oli hienosti PN2.

VSP, SERTI Blue Baltic`s Goldi Lock Rock

-----------------------------------------------

4.8.12 Ruotsin OES erikoisnäyttely Herrvalletissa, jonne meidät houkutteli erittäin arvostettu kasvattajatuomari Woody Nelson (kennel Moptop) ,US. Ruotsin kovat lammaskoira handlerit tietäen emme odottaneet suurempia sijoituksia ja siksi tulokset saivat medät aivan pyörryksiin. Erikoisnäyttelyn BIS oli "Vesku" Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout !!! Urosten toinen kera SERTIn oli Jennin juniori "Hemmu" Egor-Dego Gregorius eli tupla voitto Suomeen. "Dharma" Bluechannel Drama Queen tuli nuorten luokan toiseksi SA:lla häviten vain päivän VSP:lle. Onnistunut reissu :)

BIS Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku", Judge Woody Nelson U.S.

-----------------------------------------------

28.7.12 Pori KV:n kaunein weimarinseisoja oli Bluechannel Rocky Mountain "Ajax" ja siskonsa Bluechannel Yosemite "Yosefiina" VSP, molemmat saivat myös SERTIt plakkariinsa. Tuomarina Jetta Tsokkinen. Lammaskoirissa erittäin töykeä tuomarimme saneli mitä halusi nähdä ja tulokset eivät päätä huimanneet. Onneksi tällaiset tuomarit voi kiertää kaukaa seuraavaksi ;)

ROP, SERTI Bluechannel Rocky Mountain "Ajax"

-----------------------------------------------

21.7.12 RYP 2, ROP, CACIB Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku" Kemin KV näyttelyssä.

-----------------------------------------------

15.7.12 Forssan näyttelyssä VSP, SERTI Bluechannel Drama Queen "Dharma", PU2 Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku". VSP, SERTI Bluechannel Drama Queen "Dharma", PU2 Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku". Weimareissa tuomarimme Juha Kares todella tykästyi "Ajaxiin" ja päivän ROP kera SERTIN olikin Bluechannel Rocky Mountain "Ajax", siskonsa Bluechannel Yosemite "Yosefiina" oli PN2 kera va-sertin. Ryhmässä Ajax pääsi kuuden parhaan joukkoon.

-----------------------------------------------

8.7.12 Karjaa KV: Huikeaa menestystä sekä lammaskoirissa, että weimareissa. RYP 2, ROP, CACIB Multi CH, MultiW Bluechannel Baron Knockout "Vesku" ja VSP, SERTI, CACIB Bluechannel Drama Queen "Dharma". Tuomarin Tanya Ahlmar-Stockmari. 9kk ikäiset weimarimme tekivät ensi visiitin virallisiin luokkiin eikä huonosti mennyt RYP 4, ROP, SERTI Bluechannel Rocky Mountain "Ajax", VSP, SERTI Bluechannel Yosemite "Yosefiina" saksalaisen tuomarin arvostelemina.

SP, SERTI Bluechannel Yosemite "Yosefiina"

-----------------------------------------------


16.6.12 Mannermaisten kanakoirien erikoisnäyttely, weimarinseisojien ROP ja ainoa SA:n saanut narttu C.I.E. Mimmtrix Matilda, BIS1-pentu, ROP-pentu Bluechannel Rocly Mountain "Ajax". Tuomarina Joanna Pronin FI.

-----------------------------------------------

3.6.12 Eestin Voittaja-12. C.I.B. Bluechannel Baby Diamond "Emmi" oli päivän ROP, kera EEW-12 tittelin ja veljensä Multi W, Multi CH Bluechannel Baron Knockout "Vesku" oli päivän VSP saaden titteliriviinsä vielä EEW-12 tittelin. Narttujen komanneksi tuli meidän nuori neiti Bluechannel Drama Queen kera SERTIN. Tuomarina Rune Fagerström FI. Weimaripentumme Bluechannel Yosemite "Yosefiina" oli ROP-pentu ja äitinsä PN4. Englanninsettereissä 15kk ikäinen "Goldie" Blue Baltic's Goldi Lock Rock oli upeasti EEjW -12, EEW -12, VSP ja Jun-SERTI.